Φόρτωση...

Την Πέμπτη 25/11 η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θεσσαλονίκης για τις γυναικοκτονίες

Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της ΝΕ Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης της Βίας κατά των γυναικών

Τον τελευταίο χρόνο 13 γυναίκες έχασαν την ζωή τους από τους -νυν ή πρώην- συντρόφους τους στην Ελλάδα. Δέκα τρεις γυναικοκτονίες διατηρούν μια σεξιστική τρομοκρατία εις βάρος των γυναικών και συμβάλλουν, άμεσα ή έμμεσα, στην οικειοποίηση του σώματος, της ψυχής, της κοινωνικής και ανθρώπινης υπόστασης τους από τους άντρες της οικογένειας ή του περίγυρου τους.

Η γυναικοκτονία είναι η πιο ακραία μορφή έμφυλης βίας και ένα συστατικό της πατριαρχικής κυριαρχίας, που αντιμάχεται την Δημοκρατία και δυσκολεύει κάθε προσπάθεια χειραφέτησης. Η πρόληψη και η αντιμετώπιση της γυναικοκτονίας γεννούν σύνθετα ερωτήματα, επιβάλλουν να κατανοήσουμε τις σύγχρονες μορφές πατριαρχίας και να αναζητήσουμε τους όρους υπέρβασής τους.

Το τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής και Φύλου των Ν.Ε. Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης της Βίας Κατά των Γυναικών, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:

«Γυναικοκτονία: η δολοφονική διάσταση της πατριαρχίας»

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

–       Μαρία Γιαννακάκη, τ. ΓΓ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τ. βουλεύτρια

–       Αθηνά Γούλιαρου, δικηγόρος

–       Κλειώ Παπαντολέων, δικηγόρος

Παρέμβαση θα κάνει η Ρωξάνη Κωστατζίκη δικηγόρος

Θα συντονίσουν η Ιφιγένεια Καμτσίδου και η Μακρίνα Κωστή

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, ώρα 19.00-21.00.

Θα μεταδοθεί μέσω της   διαδικτυακής πλατφόρμας zoom https://us02web.zoom.us/j/83485301375 ενώ  θα αναμεταδίδεται και από τη σελίδα στο face book syrizathessalonikis καθώς και από το Left.gr.