Φόρτωση...

Ευρωκοινοβούλιο: Η ΝΔ δεν θέλει άρση της πατέντας για τα εμβόλια!

Ευρωκοινοβούλιο: Η ΝΔ δεν θέλει άρση της πατέντας για τα εμβόλια!

Η ΝΔ βάζει τα κέρδη των μεγάλων φαρμακευτικών πάνω από την δημόσια Υγεία και την πρόσβαση των πολιτών όλου του κόσμου σε προσιτά εμβόλια

Τη μεγάλη νίκη, δηλαδή την υπερψήφιση της τροπολογίας στο ευρωκοινοβούλιο για άρση της πατέντας στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού (η τροπολογία εγκρίθηκε με 333 υπέρ, 328 κατά και 26 αποχή καθώς την υπερψήφισαν Αριστερά, Σοσιαλιστές και Πράσινοι) δημοσιοποίησε ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσω twitter καυτηριάζοντας παράλληλα τη στάση των «γαλάζιων» ευρωβουλευτών:

Μεγάλη νίκη! Το ΕΚ ζητά με τροπολογία που μόλις εγκρίναμε την άρση της πατέντας για τα #εμβολια για #Covid_19, για «να ενισχυθεί η παγκόσμια πρόσβαση σε οικονομικώς προσιτά εμβόλια». Την πρόταση καταψήφισαν πάλι οι 8 ΕΒ της #ΝΔ! Η δημόσια υγεία, πάνω από τα κέρδη των Big Pharma!

— Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) November 24, 2021

 

«Στην αρχή ήταν η ανάγκη να υπάρξει επάρκεια εμβολίων για τους πολίτες της ΕΕ. Τώρα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της άρσης της πατέντας για να αποκτήσουν πρόσβαση και οι φτωχότερες χώρες. Κάθε φορά που η Αριστερά και άλλες Προοδευτικές Δυνάμεις κερδίζουμε μια σχετική ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Νέα Δημοκρατίας καταψηφίζει στηρίζοντας σταθερά τα κέρδη των πολυεθνικών του φαρμάκου. Αυτά τα συμφέροντα υπηρετούν και στην Ελλάδα και στην ΕΕ» σημείωσε από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστας Αρβανίτης.

Στην αρχή ήταν η ανάγκη να υπάρξει επάρκεια εμβολίων για τους πολίτες της ΕΕ. Τώρα, το @Europarl_EL φήφισε υπέρ της άρσης της πατέντας για να αποκτήσουν πρόσβαση και οι φτωχότερες χώρες.>>>@SYRIZAEP @Left_EU https://t.co/4OP5tjQiAF

— Kostas Arvanitis (@kostarvanitis) November 24, 2021