Φόρτωση...

Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους επίσημους να καταθέσουν στεφάνια

Αγροτική κινητοποίηση στο Κιλελέρ, δεν άφησαν τους επίσημους να καταθέσουν στεφάνια

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, διεκδικώντας τις αποζημιώσεις που τους αναλογούν μετά τις φυσικές καταστροφές και τις οποίες ακόμη, όπως καταγγέλλουν, δεν έχουν πάρει, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για το αντίθετο

Με αφορμή την επέτειο από την αγροτική εξέγερση του Κιλελέρ, κατέλαβαν από το βράδυ του Σαββάτου τον χώρο του μνημείου και απέτρεψαν τους επισήμους από το να καταθέσουν στεφάνια.

Ο επίσημος εορτασμός ουσιαστικά αναβλήθηκε, μιας και μόνο ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος κατέθεσε στεφάνι, ενώ δεν πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες ομιλίες με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα να δηλώνει στο larisanet.gr ότι «σέβομαι την απόφαση των αγροτών», ενώ δεν προσήλθε καν ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης κ. Σταμενίτης.

Οι αγρότες προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να περιφρουρήσουν, όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος της ΕΟΑΣ Λάρισας Ρίζος Μαρούδας «τον πραγματικό χαρακτήρα της εκδήλωσης».

Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί. Οι αγρότες δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν και σε άλλες κινητοποιήσεις έως ότου ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά τους.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, για το μπλόκο στην επέτειο του Κιλελέρ, το βράδυ του Σαββάτου, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων ανέφερε:

«Τα πρώτα τρακτέρ έφτασαν απόψε στο Κιλελέρ στο χώρο της θυσίας των κολίγων.

Χώρος ιερός για τους αγρότες που σηματοδοτεί το νόημα της εξέγερσης και του αγώνα 114 χρόνια τώρα.

Δεν είναι η ώρα αύριο να ακούσουμε πάλι λόγια συμπάθειας, ανέξοδες υποσχέσεις και χτύπημα στην πλάτη. Είναι ώρα αγώνα!

Είναι ώρα να απαιτήσουμε λύσεις, αποζημιώσεις, και έργα εδώ και τώρα!!!

Είναι αγώνας για την επιβίωση μας, για να παραμείνει η Θεσσαλία ευφορος κάμπος, για να μείνουμε στα χωριά μας και να καλλιεργούμε.

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ και ώρα 10.30πμ ΕΔΩ

ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ, ΜΕ ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΑ, ΜΕ ΤΑ ΚΟΡΜΙΑ ΜΑΣ!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ – ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!».